Zwangere vrouwen moeten niet teveel staan

Als je zwanger bent moet je overal rekening mee houden. Opeens wordt ons van alles verboden en moeten we de dagelijkse routine maar zo rustig mogelijk uitvoeren. Nu blijkt weer dat je tijdens je zwangerschap helemaal niet zo veel zou moeten staan.

Je moet zo veel mogelijk pauzes nemen en niet de hele dag achter elkaar rondlopen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de baby een stuk smaller zal zijn als de moeder te veel en te lang staat tijdens de zwangerschap. Bij dit onderzoek hoort ook een enquête. De vrouwen die over het algemeen kleinere baby’s kregen, moesten meer dan 40 uur per week staan. Dit is een kwart van de geënquêteerde vrouwen. De helft van de geënquêteerde vrouwen staan 25 tot 39 uur per week tijdens hun werk.

Er is ook onderzocht of lang werken en mentaal zware banen gevolgen hebben op de kinderen. Dit blijkt juist weer geen enkel effect te hebben. Blijkbaar heeft alleen het fysieke werk consequenties voor de baby’s.

Dit betekent eigenlijk dat alle zwangere vrouwen, die fysiek zwaar werk doen, veel pauzes moeten nemen. Ik zou hier zelf absoluut geen problemen mee hebben. Geniet lekker van de pauzes en alles komt goed tijdens de geboorte!