Mannen kunnen ook zwangerschap ervaren?

Mannen en zwangerschap…Hierbij vraag je je af: “Kunnen mannen dan over een paar jaar ook het einde van de 9 maanden beleven. Zou het dan mogelijk zijn om door middel van een simulatie dan de bevalling te ervaren?”

Maar nu eerst het zwangerschap pak. Het pak is ontwikkeld door een Japans onderzoeksinstituut en lijkt in eerste instantie een schort. Maar een schort met bijzondere technische snufjes. Een zak waar waar vier liter warm water in past geeft het gewicht van de baby weer. Door de 45 ballonnen in die opgeblazen kunnen worden en weer leeglopen kun je de omvang aanpassen en het schoppen na bootsen.

Het bewegen en wiebelen van de baby wordt verzorgd door twee trillende punten in het schort. Zelfs aan communicatie hebben de Japanse onderzoekers gedacht.  Wanneer de zwangere vader zacht over de buik streelt, houdt de baby zich rustig. Maar als de vader onrustig is, wordt de baby dat ook.

Voor mannen en vrouwen kunnen is het dankzij het pak mogelijk om te ervaren hoe het voelt om zwanger te zijn. De negen maanden kunnen heel snel gesimuleerd worden, in 2 minuten tijd. Ook is het mogelijk om de zwangerschap uit te smeren over enkele dagen. De onderzoekers hopen met het pak een belevenis te bieden aan mannen om een beter beeld krijgen van de zwangerschap. Helaas is het niet duidelijk of het schort in Nederland ook op de markt zal komen.