Op wintersportvakantie

Op wintersport gaan is vaak iets dat je niet zo snel met de kinderen zal doen. Het gaat er meestal net iets te wild aan toen en loop je de kans om met een gebroken pols naar huis te komen. Maar op wintersport met de kinderen is eigenlijk heel erg leuk. De juiste bescherming is natuurlijk wel altijd fijn, denk aan een helmpje!

Je kunt het beste op wintersportvakantie gaan met kinderen boven de acht jaar. Hiervoor vinden ze het vaak nog een beetje moeilijk, zo zonder ouders. Ze geven vaak wel lessen aan de wat jongeren kinderen, maar het is voor hun net iets te moeilijk, omdat hun motoriek nog niet helemaal is ontwikkeld.

Er zijn veel groepslessen in skiën voor kinderen. De eerste twee dagen zijn vaak even wennen, maar hierna beginnen de kinderen het al snel leuk te vinden. Omdat ze zo jong zijn pikken ze het ook veel sneller op dan volwassenen. Vaak is zo’n vakantie een paradijs voor de kinderen, omdat ze de hele dag leuke dingen mogen doen. ‘s Avonds zijn ze dan ook wel snel moe door het sporten de hele dag, maar dat zijn wij als ouders vaak ook. Doordat de kids een groot deel van de dag bezig zijn met lessen, kun je zelf ook de vrijheid nemen om van de bergen af te skiën of boarden.

Jullie kunnen natuurlijk ook allerlei andere activiteiten doen, zoals paardrijden in de sneeuw, ijstokschieten of van bergen af sleeën. En natuurlijk sneeuwpoppen maken! Er is van alles te doen, dus jullie hoeven niet de hele vakantie lang de bergen af te skiën.

Ga lekker op wintersportvakantie met de kids, dat is echt heel leuk! Voor je het weet skiën je kinderen je er uit!