Uit eten met of zonder kinderen?

Uit eten gaan wordt, door zowel ouder als kind, vaak gezien als een traktatie. Veel kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om uit eten te gaan met hun ouders, maar mogen vaak niet mee.

Voor ouders is het af en toe beter om met z’n tweeën ergens een hapje te gaan eten. Op deze manier krijgen jullie de kans om even gezellig bij te praten. Echt een momentje voor elkaar. Als jullie met z’n tweeën uit eten gaan hoeven jullie ook veel minder rekening te houden bij het kiezen van een restaurant. En uiteindelijk scheelt het ook wanneer je de rekening ontvangt, zo aan het einde van de avond.

Aan de andere kant is het wel weer heel gezellig om ook met de kinderen te gaan. Kinderen reageren vaak erg enthousiast op een etentje en proberen zich meestal ook netjes te gedragen. Toch is het wel handig om naar kindvriendelijke restaurants te gaan. Ik bedoel hier niet mee dat jullie pannekoeken moeten gaan eten in een zaak waar de kinderen worden vermaakt door mannen verkleed als beren. Je hebt ontzettend veel restaurants die kindvriendelijk zijn.

Er zijn genoeg restaurants die in smaak vallen bij de kinderen, zoals wok restaurants, sushi reastaurants, pizzaria’s, tapas restaurants, etc. Natuurlijk is elk restaurant waar kinderen buiten nog even kunnen spelen helemaal ideaal. En ook dan hebben jullie even een momentje voor jezelf!

Probeer met en zonder kinderen uit eten gaan een beetje te combineren. Maak er vooral iets leuks en gezelligs van!