Je baby helpt je ook zo weer van die zwangerschapskilo’s af!

Als alles voor de baby aangeschaft is, zou ik nog maar een paar goede wandelschoenen voor jezelf kopen. Want aanstaande mama’s gaan heel wat kilometertjes afleggen en dus heel wat kilootjes afleggen.

Een studie, uitgevoerd in opdracht van een pamperfabrikant, ondervraagden 2.000 moeders met kinderen tussen de 0 en 36 maanden oud. Hieruit bleek dat het wandelen met de kinderwagen de op een na gekozen manier is om je baby in slaap te krijgen. Dit betekent dat de gemiddelde moeder haar kindje zes keer per week mee neemt om te wandelen, daarbij loopt ze gemiddeld 3,2 kilometer per keer. In een jaar tijd is dat iets meer dan 1.000 kilometer. Zo gaan dan de zwangerschapskilo’s er snel vanaf.

Maar niet iedereen heeft de tijd om uit wandelen te gaan. Ongeveer een derde van de ouders,zo’n 34 procent, neemt zijn baby mee in de auto om zo in slaap te vallen. De studie toont aan dat de gemiddelde ouder 4 kilometer moet rijden voor hun kindje in slaap valt.

Er zijn experts die claimen dat de beweging in de buggy of het rijden in de auto de baby hetzelfde gevoel geeft als in de baarmoeder. Dit is natuurlijk goed mogelijk, maar misschien is het mogelijk om je baby te leren om zelf in slaap te vallen. In de nacht kost het de gemiddelde moeder minimaal 30 minuten om hun kindje weer in slaap te krijgen. Wij vragen ons af of het ook zo lang duurt bij baby’s die hebben geleerd om zelf in hun bed in slaap te vallen?

Dat je als nieuwbakken ouder weinig slaapt krijgt is ook in dit onderzoek geconcludeerd. Het gemiddelde is 5 uur per nacht en dat is echt te weinig om goed te kunnen functioneren en je te concentreren op je werk.

Misschien kan dit onderzoek dan ook juist in het voordeel pleiten van een langer betaald zwangerschapsverlof. Daarna kun je weer uitgerust en optimaal functionerend aan het werk!