Halloween

Typisch Amerikaans
Halloween is een typisch Amerikaans feest. Ik vind het geweldig. Alles wordt wat overdreven, maar dat is goed voor de nuchtere Nederlanders.

Snoepen tot je erbij neervalt
Gelukkig hebben we deze traditie in Nederland maar met mate overgenomen. Daar heb ik absoluut geen problemen mee! Veel mensen slaan extra snoep in Halloween, want er lopen tegenwoordig veel kinderen langs. Ik probeer de kids altijd mee te geven om het snoep niet in één keer op te eten. Dan kunnen ze er de rest van de week (of maand/jaar) nog van genieten.

Met z’n allen!
Ik vind het heel fijn dat er ouders zijn die samen met de kinderen langs de huizen lopen. Dit hebben we informeel goed geregeld. Niemand vindt het toch een fijn idee wanneer hun kinderen met een paar leeftijdsgenootjes bij vreemde mensen aanbellen? Heel goed dat de kids in de gaten worden gehouden. Bovendien is het voor de ouders nog gezellig ook. Bij ons in de straat staan veel buren tijdens Halloween gezellig met elkaar te kletsen. Zo kan iedereen een oogje in het zijl houden en krijgt iedereen de kans om even met elkaar bij te kletsen.

Knutselen en decoreren
Haal al je creatieve ideeēn maar uit de kast voor Halloween. Nu kan het! De kinderen moeten zich zo angstaanjagend mogelijk verkleden. Thuis worden enge decoraties gemaakt. Er zijn genoeg leuke dingen die je voor het huis kunt zetten om de kinderen aan het schrikken te maken. Poppen die enge geluiden maken wanneer je langs loopt, zet griezelige liedjes op, etc.

Begin maar!
Vergeet niet de pompoen uit te hollen en een eng masker op te doen. Lekker overdreven en heerlijk Amerikaans.