Huiswerk maken en hard leren

Kinderen krijgen ongeveer in groep zes huiswerk. Het is meer een voorbereiding voor de middelbare school. Toch is huiswerk voor een kind heel belangrijk. Pak dit meteen goed aan, zodat je kind weet wat voor een patroon hij de rest van zijn leven moet aanhouden op het gebied van huiswerk.

Leer je kinderen dat ze vroegtijdig moeten beginnen met huiswerk. Vertel ook waarom ze dit moeten doen. Goed plannen is al het halve werk. Want op zondagavond nog even snel iets op een papiertje krabbelen levert al snel stress op.

Zorg ervoor dat er een rustige plek is in het huis waar huiswerk gedaan kan worden. Vaak is de keukentafel al goed, zo lang er geen afleidende dingen in de buurt zijn. Ook is het dan makkelijker voor je kind om hulp aan zijn ouders te vragen. Een klein bureau in zijn kamer is ook heel handig. Blijf er wel op letten dat er echt huiswerk wordt gemaakt en loop af en toe langs om te kijken of hij hulp nodig heeft. Het is fijn om van te voren afspraken te maken over dat het bureau netjes moet blijven.

Help je kids om verschillende leertechnieken onder de knie te krijgen. Zo komen jullie er samen achter wat voor hem het beste werkt. Blijf overhoren. Biedt vaak hulp aan en dan moet het goedkomen.