Pakjesavond

De pepernoten liggen al in de schappen. Het ‘Bart Smit’ boekje is bezorgd. De ‘Sinterklaas-periode’ breekt weer aan! Het wordt steeds eerder donker en avonden worden weer voor de openhaard besteedt. Het warme, knusse gevoel van ‘thuis’ is weer terug. Dit terwijl Sinterklaas en zijn Pieten vrolijk over de daken lopen.

Ja, het is bijna zover. Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Er breekt een periode aan van Sinterklaas en Kerstmis. Sinterklaas is heel leuk voor de kinderen, net als Kerstmis. Ook is het een moment dat heel de familie wordt herenigd. Toch verlang ik nu al stiekem naar de warme zon.

De goedheiligman, een ongelooflijk populaire man. Hij komt 17 november aan in Nederland en zal er voor zorgen dat iedereen een pakje in zijn schoen krijgt. De sinterklaasliedjes worden uit volle borst gezongen. Bijna een maand lang zullen de kids al vroeg in de ochtend kijken of er een kadootje in hun schoen ligt. En als klap op de vuurpijl vieren we pakjesavond. Dit vind ik een leuke en gezellige avond. De spanning wordt opgebouwd totdat er hard op de deur wordt geklopt. Let er wel op dat het voor de kleintjes soms nog wel te spannend kan zijn en dat ze het even niet meer trekken. De spanning is gelukkig al snel verleden tijd zodra de kadootjes worden opengescheurd.

Pakjesavond is altijd leuk en gezellig. Er zijn allerlei leuke dingen die je met z´n alle kunt doen om de sfeer op te bouwen. Ga eens gezellig met het hele gezin gourmetten. Daarna nog even een leuk bordspelletje. Je kunt de avond natuurlijk ook vieren met de gezinnen van vrienden en familie. Dan is het leuk om wat zwarte pieten langs te laten komen.

Maak er een gezellig avondje van. Voor je het weet is pakjesavond alweer voorbij.