Eetmomentje met je baby

Er is niks mis mee om voor flesvoeding in plaats van borstvoeding te kiezen. Na een bepaalde periode gaat iedereen wel over op flesvoeding. Tijdens het ‘flesje geven’ bouw je een band op met je baby. Hij raakt namelijk helemaal gewend aan jouw geur en aanraking.

Er zijn verschillende soorten babyvoedingen. Kijk altijd op het pak bij welke leeftijd het product hoort en wat er precies in het pak zit. Bij het bereiden van babyvoeding moet je er goed op letten dat je het goed mixt. Je kunt zelf altijd even proeven of dit de juiste combinatie is. Warm de pap op in een pannetje. De magnetron is minder betrouwbaar. Het ene gedeelte is vaak warmer dan het andere. Als je tóch beslist om de babyvoeding in de magnetron op te warmen, schud het flesje dan goed en roer nog even door de babyvoeding.

Na een tijdje weet je precies op welk moment jouw kindje wilt eten. Speel hier goed op in. Het is het beste om je baby te voeren voordat hij zal huilen. Doe dit op een rustige plek in huis, zonder afleiding. Maak het ‘voermomentje’ echt een moment voor jullie tweeën. Dit is prettig voor jou én voor de baby. Betrek papa er ook bij. Door het voeren van een kind bouw je snel een band op.

Stop met voeren als je baby laat blijken dat hij genoeg heeft gehad. Zorg ervoor dat hij tussen het eten door wat boertjes laat. Doe die altijd, hoeveel tijd hij er ook voor nodig heeft. Hou hem rechtop en tegen je schouder aan. Klop en wrijf zachtjes over zijn ruggetje. Houd er wel rekening mee dat er meer uit zijn mond kan komen dan alleen een onschuldig boertje.