Televisie en kinderen, geen goede combi

De populariteit van de televisie gaat niet zomaar achteruit. Iedereen heeft een grote lcd- of plasmatelevisie. Het is zelfs bijzonder als iemand een kleine televisie in de woonkamer heeft staan. Die televisie lijkt dan ook het centrale punt in een huiskamer. We moeten hiermee uitkijken, want dit is slecht voor je baby.

Kinderen, jonger dan twee jaar, zouden geen televisie mogen kijken. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Veel wetenschappers hadden al het idee dat televisie kijken niet goed is voor de kleintjes. Dit vermoeden is bevestigd.

Jonge kinderen proberen met alles in hun omgeving contact te leggen. Ook met de televisie, die niet terug zal praten. Het zou zelfs zo ver gaan dat de kinderen geen onderscheid kunnen maken tussen wat echt is en wat niet. Het blijkt dat het voor kinderen onder de twee jaar moeilijk is om te realiseren dat de televisie een apparaat is en niet een echt persoon.

Zodra de kinderen ouder worden, ongeveer drie jaar, snappen ze al

meer van wat ze op televisie zien. Ze snappen dat de tv een apparaat is. Tot hun vijfde jaar kunnen kinderen zich nog niet goed in andere mensen verplaatsen, daarom kunnen ze de uitzending op tv nog niet helemaal begrijpen.

In plaats van televisie kijken met de kinderen, kun je veel beter spelletjes met ze spelen of ze zelf laten knutselen. Spelen is beter dan televisie kijken. Zeker op een jonge leeftijd.