Weekend met de kids

De laatste dagen van de vakantie zijn helaas alweer voorbij. We moeten nu weer lange periodes gaan werken en zwoegen. De weekenden worden weer extra lekker, als we even niks aan ons hoofd hebben. Helaas denken de kleintjes hier anders over. Misschien maar goed ook, want dan zijn we in het weekend ook actief bezig. De kids willen zich het liefst geen moment vervelen en als ouders krijg je vaak de taak om ze bezig te houden. Spelen met een vriendje of vriendinnetje is eigenlijk al snel goed. Je kunt ook gezellige activiteiten met heel het gezin doen.

Het is nog zomer, dus ik stel voor dat je gaat picknicken. Lekker op een grasveldje in de zon. Heerlijk. Met een goed gevulde picknickmand en een voetbal is heel het gezin al snel tevreden.

Een dagje op het strand is natuurlijk ook heerlijk. Lekker pannekoeken eten en de zee in. Of gewoon ook de picknickmand meenemen! Het kan allemaal. Ik raad het alleen af wanneer het hard waait. Een broodje zand staan niet op mijn menukaart.

Mij maak je helemaal blij met een dagje varen. Misschien heeft één van je vrienden een boot, altijd leuk. Niet iedereen heeft zomaar een boot in de haven liggen, daarom kun je er ook één huren voor een dag.

Dit zijn maar een paar kleine voorbeeldjes om je weekend mee te vullen, maar er zijn natuurlijk talloze dingen die je met de kinderen kunt doen. Geef het goede voorbeeld en ga gezellig met de kids naar buiten.