Drummen

Je merkt bij kinderen al op een jonge leeftijd of ze houden van muziek maken. Als dit zo is, is het aan te raden om de kinderen op muziekles te zetten. Veel kinderen voelen zich al snel aangetrokken tot drummen. Je kunt als ouder ook zelf drumles geven. Je hebt wel een drumstel nodig, voordat je aan de slag kunt gaan.

Ten eerste moet je kind de drumstokken goed vasthouden. Wanneer je deze niet goed vasthoudt, kun je pijn krijgen in je handen. Je kunt ook oefenen zonder drumsstokjes. Dit is vooral in het begin heel fijn. Zorg dat jullie handen los zijn en dat jullie je polsen vrij kunnen bewegen.

Nadat je dit een paar keer hebt geoefend, is het tijd voor de drumsticks. Er zijn verschillende manieren om de drumstokken vast te houden. Maar om mee te beginnen kun het beste met je hand ⅔ van de bovenkant van de stok vasthouden. De duim en wijsvinger doe je om de stok, bijna alsof je een pen vasthoudt. De stokken moeten onbelemmerd kunnen bewegen.

Nu is het tijd om een basisritme te spelen. Er zijn veel boekjes die je hierbij kunnen helpen. Ook is het fijn als je kind langzaam, maar zeker de noten leert lezen. Dit zal uiteindelijk heel vaak te pas komen.

Oefenen, oefenen en oefenen. Het is zeker geen makkelijke klus om te leren drummen. Denk er dus goed over na voordat je zelf een drumstel aanschaft. Doorzettingsvermogen is nodig bij het leren spelen van een instrument. Als je het eenmaal kan, is het fantastisch om te doen.