Relaxed een tweeling krijgen

Een baby krijgen is een zware klus. Negen maanden lang draag je een ander lichaam met je mee. Het kost bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk krijgen jullie een heel leuk kindje erbij…of twee! Een tweeling, wie had dat gedacht. Een tweeling opvoeden is niet altijd makkelijk.

Voor alles heb je twee spullen nodig. Twee speentjes, twee keer zoveel luiers, twee w

iegen, een kinderwagen voor twee, twee autostoeltjes. Twee, twee, twee. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Als eerste moet je er altijd aan denken om te genieten van je kindjes. Ten tweede is een goede voorbereiding heel fijn. Het huis moet misschien wel hier en daar opnieuw worden ingericht, maar het is tijdelijk. Als alles in orde is, zal je minder snel in de stress raken.

Zorg ervoor dat je wat tijd voor jezelf overhoudt. Je hebt buiten het ‘moeder zijn’ ook nog een leven. Gun jezelf ook een avondje uit of ga gezellig lunchen.
De baby’s zorgen waarschijnlijk voor veel aandacht bij familie en vrienden. Het zal vast voorkomen dat er veel mensen langskomen en ‘s avonds blijven eten. Als je bezwijkt onder de taken zou je een klein dineetje kunnen geven waarin iedereen zelf voor het eten zorgt. Ook zou je, in plaats van normaal servies, voor wegwerpborden kunnen kiezen.

Neem samen met de tweeling een middagdutje. Dit is lekker ontspannend en je hoeft ook even nergens aan te denken. Op de bank zitten met een boekje is natuurlijk ook prima.

Doe alles lekker rustig aan. Als je zelf kalm blijft zal de dag een stuk soepeler verlopen.
Ik heb respect voor alle papa’s en mama’s die een tweeling opvoeden. Hierna kun je alles aan!