Een groen schoolplein

Een groen schoolplein

Nederland is geen land dat altijd maar stilzit. Wij moeten met projecten bezig blijven om gelukkig te zijn. Eén van deze projecten is: een milieuvriendelijk land. We doen dit op allerlei manieren. Zelfs de schoolpleinen worden niet overgeslagen.

Er worden steeds meer ‘groene schoolpleinen’ geintroduceerd. Deze schoolpleinen zijn kenmerkend door een groot aanbod aan diertjes, planten en bomen. Eigenlijk precies zoals elk schoolplein zou moeten zijn. Geen kind dat daar nee tegen zegt.

Een groen schoolplein is niet gratis. Daarom is Fonds 1818 opgericht. Deze fonds helpt bij de financiering van een mooi, groen schoolplein.

Iedereen kan zich in de natuur vermaken. Dat is ook zo goed aan het Groene Schoolplein. Op dit schoolplein is het moeilijk om niet te bewegen. Verder leren de kinderen om te gaan met risico’s. Spelen in de natuur is anders dan spelen op straat. De motoriek van de kinderen wordt gestimuleerd.

Natuurlijk leren de kinderen beter hoe ze om moeten gaan met de natuur. Ze gaan zelf opzoek naar beestjes en materialen. Iets wat makkelijk kan op een groen schoolplein. Ook leren de kinderen hoe ze de natuur moeten verzorgen. Ze moeten de beestjes eten geven en de hokken schoonmaken. Ook de plantjes moeten worden verzorgd. Kortom, een kinderparadijs.

Een groen schoolplein is goed voor de ontwikkeling van een kind. Spelenderwijs leren ze meer van de natuur. Dit plein is handig tijdens de biologie lessen. Ik hoop dat elke school in Nederland een groen schoolplein zal krijgen.

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 Kidzoo - internetbureau Den Haag