Een Formule 1-coureur worden

Eén van de grootste jongensdromen is om ‘Formule 1-coureur’ te worden. Ik hoor het de kleintjes heel vaak zeggen. Racen is iets waar veel mannen veel waarde aan hechten. Maar waar moet je nou beginnen als je van deze hobby je baan wilt maken? Op de kartbaan. Dit is de plek waar veel coureurs beginnen aan hun carrière. Je kunt al op je zevende beginnen met karten. Als je vroeg begint met karten heb je een grotere kans om ook echt een Formule 1-coureur te worden. Tijdens het karten leer je alle basisbeginselen en dat is natuurlijk van belang als je echt door wilt breken.

Als dan blijkt dat talent hebt en je al veel wedstrijden hebt gewonnen zou je op je twaalfde mee kunnen doen aan autoraces. Ben je hier echt heel goed in? Dan zou je zelfs kunnen overstappen op Formule 1. Ook is het handig om goede connecties te hebben die je op weg kunnen helpen in je racecarrière. Verder heb je een goede sponsor nodig. Dit is eigenlijk wel één van de belangrijkste benodigdheden voor een racer. Racen is erg duur en je moet er veel voor over hebben.

Het klinkt gek, maar om te racen in de Formule 1 heb je een hele goede conditie nodig. Dit komt omdat je een lange tijd achter elkaar moet rijden. Ook heb je veel kracht nodig, want een auto besturen voor zo een lange tijd vereist veel van je spieren. Verder moet je reactievermogen goed zijn.

Formule 1 is een gevaarlijke sport. Iedereen weet dat. Daarom zijn er steeds meer maatregelen genomen om de sport zo veilig mogelijk te houden. Je hebt sowieso een brandwerend pak nodig en daar onder een soort brandwerende pyjama. De helm is verbonden met een zuurstoffles. Het vizier van de helm is gemaakt van kogelvrij glas. Dit zorgt ervoor dat het glas niet kan breken.

Om een echte Formule 1-coureur te worden heb je echt heel veel geluk nodig. Het is de hoogste tak van de racesport en dus ook erg exclusief. Denk samen met de kids goed na over de voordelen en de nadelen van de sport, voordat ze echt gaan racen. Je kunt altijd nog thuis op de bank naar Formule 1 kijken.

Kijk voor meer informatie op http://www.f1.nl/