Steeds meer huisvaders

Er zijn er steeds meer en het we vinden het de normaalste zaak van de wereld: huisvaders.
Vroeger werden bijna alle verzorgende taken binnen het gezin door de moeders opgeknapt. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. In steeds meer gezinnen zijn de vaders en moeders even vaak thuis en zorgen om de beurt voor de kinderen. En in andere gevallen is de vader vaker thuis dan de moeder. Het gaat best goed met de Nederlandse gezinnen.

Het is eigenlijk best bijzonder dat de maatschappij de huisvaders volledig accepteert. Vijftig jaar geleden dachten we er heel anders over dan nu. Dat is een goede ontwikkeling.
Het blijkt dat huisvaders over het algemeen tevredener zijn met hun leven en relatie in vergelijking met andere volwassen mannen. Vaak waren deze huisvaders minder gestresst.
Wel bleek dat vaders die weinig sociale steun uit hun omgeving kregen het moeilijk hebben. Net als de huisvaders die onzeker zijn over hun manier van opvoeden.

Blijkbaar vinden de mannen van tegenwoordig het zelf ook helemaal niet erg om huisvader te zijn. In de afgelopen 15 jaar is het aantal huisvaders toegenomen met maar liefst 80%. Tegenwoordig is 22% van de vrouwen de voornaamste en enige verdiener in huis, terwijl dit vijftig jaar geleden maar 4% was.

Het is behoorlijk knap dat de maatschappij deze ontwikkeling is ondergaan. Dit geeft vrouwen de kans om even veel succes in hun carrière te hebben als mannen. De huisvader hebben hier ook geen problemen mee. Huisvaders zijn toch de leukste mannen die er zijn?

Bron: telegraaf

One comment on “Steeds meer huisvaders

  • Nikita , Direct link to comment

    Dames even met je gezicht in de cmeara kijken. Sandra wat heb je een imponerende hond. Ik vond Ben echt een geweldige hond.Voora; de foto’s waarop ik hem zag spelen met een ander hondje. Echt zo leuk..

Comments are closed.