Kids op scouting

Scouting: lekker klimmen en klauteren in het bos samen met een aantal leeftijdgenootjes. Een dag vol activiteiten voor de kinderen. Veel kinderen voelen zich aangetrokken tot scouting. Maar wat doen de kids nou eigenlijk op scouting?

Op scouting ben je altijd heel actief bezig. Je bent vooral bezig met het verkennen van gebieden. Ook leer je hoe je moet survivalen, door simpele lesjes. Een vuurtje maken en daarboven brood aan een tak houden is een klein voorbeeldje van eem lesje survivallen. Maar je speelt ook vaak spelletjes met z’n allen. Je werkt heel veel samen op de scouting.

Met scouting verken je allerlei gebieden: land, water en lucht. Waterscouts doen zowat alles op het water. Zeilen en roeien staan centraal. Luchtscouts is geweldig voor kinderen die van vliegen houden. Er zijn veel activiteiten die te maken hebben met (model)vliegtuigen. Ook leren de kids hoe ze een zeilvlieger, zweefvliegtuig of een parachute moeten besturen. Dat is een iets anders.

Je leert op scouting dus van alles. En hoe langer je het doet, hoe leuker het wordt. Als je eenmaal op scouting zit leer je als snel de simpele trucjes om te overleven. En het is natuurlijk ook nog eens hartstikke gezellig.Van de drie speltakken is er zeker wel eentje die bij je past!