Een mini-kerstboom

Het is Kerst!
Dit is de hoogste tijd om bij je gezin te zijn en gezellig en knus samen te zijn.Wat kinderen écht leuk vinden, is aandacht krijgen van papa en mama en samen te knutselen. Maak daar minstens één keer in de vakantie tijd voor.

Kinderen vinden het geweldig om de kerstboom te decoreren, maar voor de kleintjes is deze taak iets moeilijker. De kids zullen echt verrast zijn als zij hun eigen mini-boom krijgen waar ze mee mogen doen wat ze willen. Hierbij vang je twee vliegen in één klap, want je kunt zelf je kerstboom decoreren in de stijl en kleuren die jij mooi vindt, in plaats van dat de er zoveel mogelijk slinger in worden gegooid in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast hebben de kinderen de tijd van hun leven met het decoreren van de mini boom.

Houdt de kinderen bezig door ze zelf de decoratie te laten maken. Een beetje lijm, papier en een schaar doet wonderen. Je kunt heel simpel rondjes uitknippen en deze tot kerstballen bekronen of je kunt voor wat moeilijkere vormen kiezen. En natuurlijk, als topje van de ijsberg, een mooie ster als piek.

Daarnaast kun je speciaal voor de kids een aparte decoratie doos maken met kerstballen die niet scherp en breekbaar zijn. Gooi er wat leuke lichtjes in en voila. De kinderen hadden de tijd van hun leven om tot dit eindresultaat te komen en de kerstsfeer zit er meteen in.

Dus laat de kids hun eigen boom versieren en decoreren. Hartstikke leuk en nog gezellig ook!