De Chinese school

Nederland is een land van allerlei culturen. Iedereen gaat steeds meer volgens de westerse cultuur leven. Het is namelijk best moeilijk om de vaderlandse cultuur na te blijven leven. De westerse normen en waarden zijn heel anders dan bijvoorbeeld de Chinese normen en waarden. Daarom gaan veel Chinese kinderen naar de Chinese school.

De Chinese school is een school waar veel Chinese kinderen op zaterdag naartoe gaan. Hier krijgen ze les in de Chinese cultuur en de Chinese taal. In China zijn er verschillende talen en culturen. Er zijn daarom ook drie verschillende soorten Chinese scholen: kantonees-Chinees, Mandarijns-Chinees en Kantonees-Mandarijns-Chinees.

Door de Chinese school worden de kinderen zich erg bewust van het verschil tussen de Westerse en Aziatische cultuur. Ook is het voor veel Chinese mensen belangrijk om kantonees of mandarijns te spreken. Dit komt omdat taal een groot en belangrijk deel van de cultuur is.

Op de Chinese school krijgen de kinderen van alles te weten over China. Van de geschiedenis tot aan de grammatica. Er wordt zelfs aan origami gedaan. Door de Chinese school kunnen kinderen hun (groot)ouders die met een streng aziatisch regime zijn opgevoed vaak beter begrijpen.

Ik vind dat de Chinese school een goed geheugensteuntje is dat er meer culturen zijn dan alleen de Westerse cultuur. We moeten al de verschillende culturen juist omarmen. We moeten een voorbeeld nemen aan de Chinese school.