5 Superhapjes voor kinderen!

1. Er is veel gedoe rondom de eieren, maar eieren zijn echte aanraders. Ze hebben de belangrijke proteïnen in zich en zijn een van de weinige voedselsoorten die natuurlijk vitamine D bevatten. Kinderen hebben proteïnen nodig, want ze bewegen veel en krijgen hierdoor meer energie en voelen zich langer voldaan.

 

2. Er is aangetoond dat kinderen die havermoutpap eten zich beter kunnen concentreren op school. Granen verteren langzaam en voorzien de kinderen lange tijd van energie waardoor ze niet snel weer honger krijgen. Om het lekkerder te maken, kunt u frambozen, gesneden aardbeien of andere lekkere fruitsoorten door de havermoutpap doen. Een beetje honing kan ook heel lekker zijn.

3. Noten bestaan uit natuurlijke vetten, welke kinderen nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen. Ook zijn noten goed voor de gezondheid van het hart. Een klein beetje “gezond” vet in de ochtend geeft uw kinderen een energieboost en houdt hen bezig. Bovendien zijn nootjes klein, makkelijk en leuk om te eten.

4. De bosbes is een van de beste fruitsoorten en daarom krijgt -ie een eigen plekje op de lijst. Naast het feit dat bosbessen meewerken aan het tegenhouden van hartziekten en diabetes en een positief effect hebben op concentratie en de werking van het brein op meerdere vlakken, toont onderzoek ook nog aan dat bosbessen ook meehelpen aan het verminderen van “giftig” buikvet – een vetsoort die gelinkt is aan obesitas. In een mixje van yoghurt zijn bosbessen heerlijk of gewoon in een klein schaaltje in de ochtend. Ook in zomersalades en desserts zijn ze prima te verwerken en ook uw kinderen zullen het in een heerlijk toetje niet snel doorhebben, als ze de bosbessen van zichzelf niet al heerlijk vinden natuurlijk! Ook is het lekker om wat honing, yoghurt en bosbessen in te vriezen en er een ijsje van te maken.

5. Tofu bevat veel proteïnen en heeft belangrijke supplementen die kanker tegengaan. Tofu heeft daarnaast een positief effect op het lichaam van jonge meisjes in de groei en helpt bij het ontwikkelen van borstweefsel. Het kan gebruikt worden in soepen of u kunt de zachte substantie die tofu heeft in uw voordeel gebruiken door het in fruit smoothies te mixen.