Zwangerschap en koude winter

Het komt er altijd weer aan: de winter. Het leek steeds warmer en warmer te worden, maar schijn bedriegt. We kregen de wind (en sneeuw) van voren. Iedereen had er wel rekening mee gehouden, maar niemand had het zo plotseling zien aankomen. Ik hoop dat de zwangere vrouwen onder ons zich nog op tijd hebben kunnen voorbereiden op de sneeuw, ijs en kou. En zo niet, dan heb ik een paar tips, zodat we allemaal zonder problemen de kou in kunnen gaan.

Voor een zwangere vrouw is een pak sneeuw voor de deur niet de ideale situatie. Eén ding wil je graag voorkomen en dat is uitglijden en vallen. Zorg er daarom voor dat je met de goede schoenen naar buiten gaat. Schoenen met veel profiel zijn een must. Kies voor goede snowboots of Timberlands.

Hou in de winter lekker wat middagdutjes, maar blijf niet de hele dag in bed liggen! Hoe verleidelijk het ook is. Elke dag een frisse neus halen is goed voor je gezondheid. En juist in deze periode staat je gezondheid op nummer één. Zorg dat je warm gekleed bent, maar kies het liefst voor de minst zware stof. Je kunt het beste een aantal lagen aantrekken. Fleece is het perfecte materiaal. Verder mag je het scheppen van sneeuw voor de deur overlaten aan de mannen. Neem geen al te hete douches en baden, want daar krijg je een droge huid van. Smeer je goed in met bodylotion, lippenbalsem en handcreme en dan ben jij winterklaar!

Ik hoop dat deze tips je de winter door zullen helpen. De laatste tip is dat je gewoon moet genieten van de verschillende seizoenen in Nederland. Enjoy.