Tuinieren met de kids

Kinderen vinden het leuk om papa en mama te helpen, zo lang je de goede klusjes voor ze uitzoekt. Tuinieren is één van deze klusjes. Hierdoor krijgen de kinderen de kans om lekker buiten te zijn en ook nog eens om het klusje zo goed mogelijk uit te voeren. Kinderen kunnen tijdens het tuinieren niet veel fout doen. En uiteindelijk zullen de zaadjes die ze zelf hebben geplant uitgroeien tot mooie bloemen.

Natuurlijk moet je als ouder wel de goede aanwijzingen geven en het klusje samen, met enig beleid, uitvoeren. Tuinieren is goed voor de motoriek van de kinderen. Ook leren ze hierdoor dat je bij sommige zaken geduld nodig hebt. Verder krijgen ze een goed verantwoordelijkheidsgevoel voor de tuin, want dit is wel iets waar ze trots op zijn.

De kinderen vinden het ook hartstikke leuk om een moestuintje te maken. Uiteindelijk kunnen jullie eten wat jullie hebben geplant en dat is altijd heel leuk. Ook hier is het een zaak van geduld. Kinderen willen vaak al te snel het eten in de tuin plukken.

Kinderen zullen sneller eigen geplante groente en fruit eten. Dit is logisch, omdat ze zelf hun best hebben gedaan om de plantjes elke week te zaaien en water te geven. Hierdoor kun jij als ouder meer experimenteren met de groenten en de kinderen zullen zich bewuster zijn van het eten waar ze zelf zo hard voor hebben gewerkt. Tuinieren is goed voor de kinderen en ook nog eens gezond.