Samen de taken doen

 

Kinderen vinden het heerlijk om dingen te doen. Er zijn een heleboel leuke en nuttige taken die je de kids kunt laten doen. Het kost vaak minder tijd als je het zelf doet, maar samen iets nuttigs doen is uiteindelijk voor beide partijen voordelig.

Er zijn allerlei dingen die jullie samen kunnen doen. Kids worden gestimuleerd als ze zelf van de resultaten van hun taken kunnen genieten. Daarom zou je het bij simpele dingen kunnen houden. Samen de kerstboom versieren of het huis decoreren. Ook in de keuken kun je de saaiste taken weer leuk maken.

Je samen een ontbijtje maken voor het hele gezin. Dit valt bij iedereen in de goede aarde. Door complimentjes worden kinderen gestimuleerd om vaker dit soort dingen te doen. Eten bereiden is een goede taak voor kinderen, zolang ze geen gebruik maken van scherpe voorwerpen.

Sinaasappels persen is een leuke taak voor de kinderen. Hierbij heb je weer direct resultaat en je maakt er ook andere mensen mee blij. En heb je er ooit aan gedacht om een pastamachine aan te schaffen? Wij hebben er pas één gekocht en de kinderen vinden dit een heerlijk klusje. Je kunt er zelf een beetje mee kliederen, je mag zelf de maat uitzoeken van jouw pasta en de verse pasta is ongelofelijk lekker.

Doe zoveel mogelijk huishoudelijke taken samen met je kinderen. Dit is veel beter voor hun ontwikkeling dat de hele dag bankhangen. Je versterkt jullie band en je doet nog eens iets nuttigs ook!