Op vakantie met de kinderen

Nog een paar weken en dan is de zomervakantie alweer aangebroken. Grote kans dat thuis de vakanties al zijn besproken. Hoe meer kinderen, hoe meer rekening je met hiermee moet houden bij het kiezen van een vakantie. Ook de vliegtickets worden wat prijziger als er meer kinderen meegaan.

Als jullie pas ouders zijn geworden, wil je eigenlijk niets liever dan je kindje beschermen. Daarom is het aan te raden om in babyvriendelijke hotels, camping of bungalowparken te verblijven. Dit is heerlijk voor wanneer je voor het eerst op vakantie gaat met de baby.

Op vakantie gaan met peuters is al makkelijker. Ze hebbenl iets minder aandacht nodig dan babies en vinden op vakantie gaan vaak ook nog eens leuk en spannend. Wanneer de kinderen al iets ouder zijn en al naar school gaan, is het voor hen leuk om tijdens de vakantie verschillende activiteiten te doen. Ook zijn ze al snel zoet bij een bungalowpark met een zwembad. Jij kunt lekker van de zon genieten, terwijl de kinderen vrolijk met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen zijn.

Als je een ouder bent van een tiener kan de vakantie voor hen soms een probleem zijn. Je zou dit kunnen oplossen door jouw zoon of dochter een vriendje of vriendinnetje mee te laten nemen. Ook wordt het snel gewaardeerd wanneer ze wat meer vrijheid krijgen. Groepsreizen met tieners maakt vakantie voor u hele gezin ook weer vernieuwend en leuk. Probeer het gewoon uit en u merkt zelf wat heb beste bij jouw gezin past.

Er zijn zoveel verschillende bestemmingen tegenwoordig. Veel gezinnen gaan naar Spanje, Portugal, Italiƫ en Frankrijk op vakantie. Deze landen zijn erg aan te raden, want de accommodaties voor toeristen zijn hier goed ontwikkeld. Een ander leuk en wat origineler land om heen te gaan in de vakantie is Denemarken. Dit land is een must als je op een actieve gezinsvakantie wilt gaan. Ook is er in dit land veel cultuurhistorie en zijn er veel natuurgebieden, wat ook altijd mooi is om te zien. In Kopenhagen kun je Legoland bezoeken, dit is leuk voor de kinderen en vaak vermaken de vaders zich hier ook goed. Verder kun je ook naar steden als Praag, Londen en New York met de wat oudere kinderen.

Op vakantie gaan met de kinderen is zeker leuk en ook erg aan te raden. Het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn, maar dat zal zijn vruchten afwerpen. Veel reisplezier!