Online gamen

Steeds meer kinderen ruilen, zodra ze ouder worden, het buiten spelen in voor binnen spelen. De computer wordt vaker gebruikt en de bal en de step steeds minder. Langzamerhand zullen de kinderen de online game wereld ontdekken. Volop gamen en chatten is dan helemaal cool. De jongens kiezen meestal voor een stoere RPG en de meiden voor een sims-achtig spel.

Het is voor de meeste ouders lijkt moeilijk om het game-gedrag onder controle te houden, maar er zijn een aantal manieren waarop dit mogelijk is.

Bespreek hoe vaak de computer mag worden gebruikt. Als jij niet wilt dat je kind de hele middag en avond achter de computer zit kun je een schema maken op tijden dat het wel mag. Of je kunt de computer gebruiken als een beloning. Naast de computer is het ook handig om meteen afspraken te maken over de tablets en de telefoontjes. Blijf wel redelijk. Je wilt natuurlijk dat de kinderen er open over blijven.

Bespreek goed hoe de kinderen zich online moeten gedragen. Cyberpesten is heel makkelijk van achter de computer en dat mag niet gebeuren. Vertel wat de consequenties van cyberpesten zijn. Maak duidelijk dat het online even hard aan komt als in het echt.

Maak ook duidelijk dat de mensen waarmee wordt gechat via een spelletje, zich anders voor kunnen doen dan dat ze echt zijn. Dus wees voorzichtig. Vertel dat ze geen persoonlijke gegevens moeten geven aan de chatter.

Verder kun je de computer makkelijk beveiligen. Vooral op zo’n kwetsbare, jonge leeftijd is het belangrijk dat de kinderen niet op de verkeerde websites terecht komen.

Online gamen is hartstikke leuk, maar wel met mate!

One comment on “Online gamen

  • Katy , Direct link to comment

    Super leuk zeg!Inspirerend ook, ik laat Luna nog te weinig zelf doen….en ze is nu 11 jaar dus kan best! En ik ben bnieeuwd naar de blog die ze dan gaan beginnen! Kan niet missen met zo’n inspirerende en creatieve moeder!

Comments are closed.