Motiveer je kinderen om te leren

Zelf geef ik bijles wiskunde en hier zie ik veel kinderen die geen motivatie hebben. Zeker in deze pandemie hebben kinderen moeite met leren. Daarom raden wij aan om je kinderen hier in te steunen.

Hieronder staan tips hoe jij je kind kan motiveren.

Zorg dat je kind een positieve band krijgt met zijn leraar

De student moet zich goed voelen met de leraar. Al het effectieve werk met mensen berust op de ontwikkeling van positieve relaties. Daarom is het erg belangrijk dat je kind een leraar heeft die ervaring heeft in het geven van zijn vak.

Risico’s nemen is goed

Wanneer de student deze positieve menselijke connectie ervaart, is de kans groter dat hij of zij gezonde risico’s neemt die nodig zijn om te leren. Gezonde risico’s nemen houdt in dat het kind iets probeert dat hij misschien niet wil doen, denk dat hij het niet kan of bang is dat hij het niet perfect zal doen.

Motiveer je kind om door te zetten

Er is geen kortere weg voor het opbouwen van motivatie en een gezond zelfbeeld, afgezien van strijd. Nogmaals, de student moet zich zo verbonden voelen met de leraar dat ze bereid zijn het te blijven proberen, zelfs als ze het willen opgeven.

Vier wanneer hij een goede prestatie heeft

De student moet zien… uit eerste hand… hoe goed het voelt om een ​​uitdaging te overwinnen. In de beginfase moet de student deze ervaring voor minstens 95% van de tijd dat hij hard werkt en volhardt, hebben.

Laat je kind reflecteren op het proces

De student moet zijn succeservaring toeschrijven aan factoren die hij onder controle heeft en die verband houden met aanhoudende inspanning.

Als je meer blogs wilt lezen over onderwerpen zoals deze, check dan onze blogpagina.