Moedig je kinderen aan en zet je aan het denken

Ben je er ooit bij stilgestaan ​​dat het een zegen is om een ​​goede denker te zijn? Nu heb ik het niet over genie of intellectueel begaafd zijn. Ik bedoel vooral het kunnen gebruiken van goede probleemoplossende vaardigheden en ouderwets gezond verstand. Bij het geven van bijles Engels zet ik mijn leerlingen constant aan het denken. Moedig je kinderen aan zelf keuzes te maken, ze leren namelijk veel van het maken van hun eigen keuzes.

Naarmate deze wereld steeds complexer wordt en beladen met verleidingen, wordt het steeds belangrijker dat we onze kinderen leren hoe ze hun mentale spieren kunnen opbouwen. Hieronder vindt u enkele snelle tips:

Moedig je kinderen aan

Als je kinderen je ergens om hulp vragen, moedig ze dan aan om het wat langer te proberen voordat je ze gaat helpen. De enige manier om echt goede denkvaardigheden te leren, is door zelf dingen uit te zoeken.

  • U kunt uw kinderen aanmoedigen om na te denken door ze zoveel mogelijk vragen te stellen. Voorbeeldvragen zijn onder meer:
  • Wat zou je nog meer kunnen proberen?
  • Wat heb je andere mensen zien doen om dit probleem op te lossen?
  • Waar zou je kunnen leren hoe je dat moet doen?
  • Is dat iets dat je zou kunnen leren in een boek, door het iemand te vragen of door op internet te kijken?

Laat ze het verprutsen. Te vaak komen we tussenbeide en vertellen we kinderen precies wat ze moeten doen als we ons zorgen maken dat ze misschien een fout maken. De beste manier om te leren is door fouten te maken. De beste tijd voor onze kinderen om fouten te maken, is wanneer ze jong zijn en de gevolgen klein zijn. Sta ze toe om het op te blazen en te leren.

We leren ook hoe belangrijk het is om de hoeveelheid tijd om video’s te bekijken of games te spelen op een computer of andere elektronische apparaten te beperken. Hoe minder tijd ze besteden aan het kijken naar entertainment op elektronische apparaten, hoe beter ze zullen denken.