Moeder-dochter relatie

De relatie tussen moeder en dochter wordt vaak op de proef gesteld. Vooral in de pubertijd is dit een probleem. Ik heb een paar verschillende verklaringen gehoord over waarom moeder en dochter nou zulke tegenpolen kunnen zijn. Eén daarvan is dat de dochter niet op de moeder wil lijken en zich daarom juist anders gaat gedragen. En dit zou dan meteen één van de redenen zijn dat de grootmoeders goed kunnen omgaan met hun kleindochters. Dit verschilt natuurlijk bij iedereen weer, maar het is wel iets om over na te denken.

Een moeder-dochter relatie is eigenlijk veel ingewikkelder dan een vader-zoon relatie. Dit komt omdat mannen minder complex zijn dan vrouwen. De ene dag vinden mama en dochter elkaar helemaal te gek en de volgende zijn ze elkaar helemaal zat. Daar kunnen we helemaal niks aan doen, volgens mij komt het door de hormonen.

Moeders en dochters kunnen hun band verbeteren door elkaar af en toe zeggen wat ze voelen en waarop dat is gebaseerd. Dit lucht op en dat zal de spanning laten verdwijnen. Nadat jullie je hart hebben gelucht is het tijd om wat te shoppen, een hapje te eten of lekker na een spa te gaan. Neem een vaste dag in de week en doe op deze dag voor een paar uurtjes samen iets gezelligs. Al is het samen naar de sportschool gaan.

Probeer als moeder en als dochter goed naar elkaar te luisteren. Vertel wat je denkt en wees aardig voor elkaar. Jullie zullen altijd familie blijven!