Koken met kids

Koken is vaak een taak die de ouders vervullen. Dit is vooral zo, omdat de ouders weten wat zij lekker vinden en wat de kinderen lekker vinden. Als kinderen wat ouder worden vinden ze het vaak leuk om te koken voor hun ouders. Dit duurt nog wel even. Tot die tijd zou jij als ouder jouw zoon of dochter kunnen laten meehelpen met koken.

Veel kinderen blijken koken heel leuk te vinden. Dit is vooral zo, omdat ze zich dat volwassen voelen. Kinderen eten meer avondeten als ze zelf ook heb gekookt. Genoeg redenen om samen te koken!

Voordat jullie gaan koken kunnen jullie eerst naar de supermarkt gaan. Bespreek samen met jouw kind wat jullie allemaal nodig hebben bij het maken van jullie maaltijd. Bespreek ook waar jullie de producten zullen kopen. Hoeven jullie alleen naar de supermarkt te gaan of gaan jullie ook naar de slager?

Probeer, wanneer jullie boodschappen doen, je zoon of dochter zoveel mogelijk ruimte te geven. Dus kies samen het product of stuur hem op pad om bepaalde producten te zoeken. Het gaat sneller en het is leerzaam voor jouw kind, zo zal hij meer verantwoordelijkheidsgevoel krijgen.

Eenmaal thuis kunnen jullie gezellig samen gaan koken. Vertel goed wat wel en niet mag, zoals dat de pannen op het fornuis heet zijn en dus niet mogen worden aangeraakt. Verdeel de taken, het samenwerken versterkt de band tussen jou en jouw kind. Ga lekker aan de slag zou ik zeggen!