Kinderkamers

Kinderen blijven maar groeien. En niet alleen fysiek, maar ook mentaal (gelukkig). Voor je het weet moet je de kinderkamer helemaal opnieuw inrichten. Het is altijd leuk om de kinderkamer zo orgineel en persoonlijk mogelijk te maken. Het is een fijn een idee dat de kinderen het leuk vinden om in hun kamer te spelen, als is het met een vriendje of vriendinnetje of in hun eentje.

Tegenwoordig kopen we steeds meer via het internet. Dit is zelfs bij een kinderkamer aan te raden. Er is een groeiend aanbod aan kamers die echt op kinderpaleizen lijken. Zo is het helemaal in om een bed te hebben in de vorm van een boomhut. Of zoals de middeleeuwse prinsen en prinsessen vroeger hadden, een bijna geheel ommuurd bed, waar je alleen via één kant in kunt komen. Dit zijn eigenlijk de kleine stulpjes waar de kinderen helemaal in weg kunnen kruipen.

Wat altijd leuk is, maar soms ietwat gewaagd is, is om een themakamer te maken. Het is gewaagd omdat de kinderen het misschien niet meer leuk vinden wanneer ze wat ouder worden. Daarom is het goed om er voor jezelf even over na te denken welk thema jullie willen nemen, want laten we eerlijk zijn, als vijfjarige kun je een barbie thema helemaal geweldig vinden, maar een tienjarige zal hierdoor veel minder geamuseerd zijn. Aan de andere kant, een hele muur met barbiebehang kan makkelijk weer worden vervangen door een muur met een oceaanthema.

Voordat je de kinderkamer gaat verbouwen is het belangrijk dat de ouders het met elkaar eens zijn over de hoeveel geld dat ze gaan uitgeven en over hoe de taken worden verdeeld. Voordat je gaat shoppen kun je ook op een aantal sites wat ideeën opdoen en je krijgt meteen een realistisch beeld van de prijzen. Een thema uitkiezen kan moeilijk zijn, daarom zou je ook een kleur kunnen kiezen. Een behang met streepjes of polka dots past hier goed bij. Hier kun je lang mee doen en het wordt op een latere leeftijd ook niet kinderachtig gevonden. Als je wel voor een thema wilt gaan, kun je het beste wachten tot je kind wat ouder is. Voor wat oudere tieners is het bijvoorbeeld leuk om een kamer in te richten met vintage hout. Het ligt er maar net aan welke smaak deze tiener heeft.

Dus je kunt allerlei leuke dingen doen met een kinderkamer. Het is aan te raden één thema aan te houden voor het mooiste effect. Maak van het inrichten van de kamer iets leuks en gezelligs voor het hele gezin, want met elkaar samenwerken tot je het doel hebt bereikt schept een hechte band.