Kinderen en hun slaapgedrag

Het is moeilijk om te weten wat een baby nou precies nodig heeft op welk moment. Ook het slapen is bij alle baby’s een beetje tricky. Wanneer moet hij naar bed en hoe krijg je hem in slaap?

De eerste weken kom je er als ouder niet makkelijk vanaf. Het bijzonder als een baby een nacht lang door kan slapen. Ze worden ‘s nacht meestal wakker omdat ze honger krijgen. Na tien weken kunnen de meeste kids langer zonder eten. Het is helemaal niet raar als een baby ouder dan tien weken alsnog ‘s nachts wakker zal worden. Bij iedereen is het anders.

Als jouw baby steeds wakker wordt, zijn er allerlei dingen die je kunt proberen om dit tegen te gaan. Eén van de dingen is: direct naar de baby komen als hij wakker wordt, maar probeer hem wel in een zo kort mogelijke tijd te troosten.
Breng hem meteen naar bed zodra je in de gaten hebt dat jouw kindje moe is. Hierdoor zal hij beter gaan slapen en uitgerust wakker worden.

Als een kind wat ouder is, zijn er weer andere manieren om hem in slaap te krijgen. Een donkere kamer helpt altijd erg goed. Maak gebruik van de oude bekenden rituelen. Zoals een verhaaltje lezen of een liedje zingen. Op deze manier weet hij dat het slaaptijd is.

Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om jouw kind te helpen met slapen. Het is een kwestie van experimenteren. Ook baby’s hebben bepaalde eigenschappen en daarom moet je ze op de juiste manier behandelen. Zoek wat werkt voor jouw kind. Jij kunt dat!