Kinderen en groente…

Kinderen en groente zijn gezworen vijanden van elkaar. Er zijn veel kinderen die weigeren om groente te eten. Groenten zijn vaak best bitter. Toch moeten wij de kinderen blijven stimuleren om de groenten te eten. Er zijn verschillende dingen die u kunt proberen.

De één houdt van knapperig, de ander van zacht. De meeste kinderen vinden groenten lekkerder als ze knapperig zijn. Probeer dit ook voor jouw kinderen op deze manier te bereiden. Sommige kinderen vinden het juist weer lekkerder als hun groente zacht is. Dat betekent dus dat de groente langer moet worden gekookt. Of gooi het in de mixer. Groente en aardappels kun je meestal goed mixen. Vaak hebben de kids niet eens door dat er ook groente bij zit. Probeer uit wat jouw kind het lekkerst vindt en hij zal vaker groente eten.

Kinderen blijken graag groente te eten met felle kleuren. Dus haal de paprika’s en de tomaten maar uit de kast! Het liefst in kleine stukjes gesneden. Op deze manier kunnen ze het lekker makkelijk opeten. Ook lijkt het minder veel en dat vinden kinderen vaak erg prettig.

Voeg wat suiker aan de groente toe. Vooral bij bittere groente als witlof werkt dit erg goed. Een lekker sausje erbij verbergt ook als snel de bittere smaak.

De laatste tip is: elke dag iets anders koken. Dit geldt dus ook voor de groenten. Bereid deze groente op verschillende manieren. Het duurt misschien even voor je weet wat ze het liefste eten, maar dan heb je ook wat.

Probeer deze methodes simpelweg uit. Voor je het weet zijn alle borden na het avondeten helemaal leeg. Zelfs afwassen wordt leuk!