Huiswerk maken moet leuk worden

Leerlingen en ouders staan ​​dit schooljaar door de pandemie voor genoeg nieuwe uitdagingen zonder zich zorgen te hoeven maken over de uitdaging dat hun kinderen geen huiswerk maken. Vaak geven conflicten over het maken van huiswerk jongeren een afkeer van leren en sturen ouders ’s nachts naar bed en vragen zich af: “Wat doen we verkeerd met dit kind?” Als je er echt niet uitkomt kan je altijd je kind naschoolse hulp bieden, zoals bijles rekenen. Dan weet je zeker dat hij zijn huiswerk zal gaan maken.

De volgende drie tips zijn bedoeld om ​​huiswerk maken een leukere ervaring te maken

Tip # 1: Maak elke avond tijd vrij om met het gezin te leren.

Dit is een tijd voor uw kinderen om hun huiswerk te maken terwijl u de waarde van leren modelleert door van een boek te genieten. De beste manier om de liefde voor leren bij uw kinderen te creëren, is door ze te laten zien hoeveel u ervan geniet.

Tip 2: Vermijd gevechten door keuzes aan te bieden.

Onderzoek toont aan dat kinderen eerder geneigd zijn om hun huiswerk te maken als ze veel kleine keuzes krijgen. Vraag bijvoorbeeld dit soort vragen aan je kind:

“Wil je liever direct na school je huiswerk maken of wachten tot vier uur?”

“Ga je nu al je huiswerk maken of doe je nu de helft en de rest na het eten?”

Tip 3: besteed de meeste tijd aan het opmerken van wat ze goed doen.

Concentreer je niet op wat uw kind verkeerd doet. Sta jouw kind toe om op die gebieden hulp te krijgen van hun leerkrachten of bijlesdocenten. Succesvolle ouders besteden 99 procent van hun energie aan het opmerken van wat hun kinderen goed doen. 

Als je meer blogs wilt lezen over het motiveren van kinderen, bekijk dan onze vorige blog.