Hoe veilig zijn stapelbedden voor uw kinderen?

Kinderen zijn stapelgek op stapelbedden, omdat ze geweldig zijn om in te slapen en deze niet kunnen ontbreken tijdens logeerpartijen. Ook zijn stapelbedden heel handig voor in kleine kamers, maar zijn stapelbedden wel veilig genoeg om in te slapen? Het antwoord is ja. Als u het bij een gespecialiseerd bedrijf koopt die alle noodzakelijke veiligheidscontroles doorloopt, is er geen reden waarom het onveilig voor uw kind zou moeten zijn. Bij Mister Bed weet u zeker dat u een veilig bed aanschaft voor uw kind.

Wat zijn de veiligheidscontroles bij een stapelbed?

– De matras moet perfect bij het bed passen en de latten aan de onderkant van het stapelbed mogen niet meer dan 7,5 cm van elkaar verwijderd zijn.

– Het bovenste stapelbed moet aan alle twee de zijden voorzien zijn van een leuning en de opening bovenop de ladder moet 300 mm zijn.

– Alle rails moeten minstens 16 cm langer zijn dan het matras.

– Het stapelbed moet stevig gebouwd zijn en mag geen scherpe randen hebben.

Om te controleren of uw stapelbed voldoet aan deze regels kunt u meten of het binnen de meeting valt. Als dat zo is, voldoet uw stapelbed aan de veiligheidscontroles.

Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat mijn kinderen veilig in een stapelbed blijven?

– Volg de montage-instructies tot het klaar is. Niet te vluchtig werken bij het monteren van een stapelbed, omdat het dan minder tot niet veilig of structureel gezond is om op te slapen.

– Laat kinderen onder de zes jaar niet op het bovenste bed slapen.

– Het is belangrijk om basisregels te bepalen, omdat een stapelbed niet bedoeld is om op te klimmen. Dit kan ongelukken veroorzaken en dat wil natuurlijk niemand.

– Kinderen vergeten soms dat een stapelbed geen speeltuin is en willen al te graag met z’n alle op het bed ploffen. Je moet de kinderen laten weten dat het echt alleen bedoeld is om op te slapen.

– Laat niks hangen over de rails van het stapelbed. Dit kan gevaar opleveren.

– Plaats een kleed onder het stapelbed, om bij ongelukken de kans op ernstige letsels te verkleinen.