Groen Drenthe

Laten we eerlijk zijn, Drenthe klinkt niet echt als een hele toffe plaats. Toch blijkt weer dat vooroordelen vaak niet kloppen. Ik zou zeggen dat Drenthe één van de speelpaleizen voor kinderen is. Ik ben er in mijn jeugd een paar keer geweest met uitjes van school en familieweekenden en ik heb er echt volop van genoten.

De natuurgebieden in Drenthe zijn echt fantastisch. Er is veel groen, maar ook veel zand. Je kunt er lekker veel klimmen en klauteren en hutten maken. Dit is precies wat kinderen echt te gek vinden. Naast de klim -en klauter activiteiten kun je ook nog een op zoek gaan naar oude fossielen. Dit deden wij vroeger ook allemaal en als je een mooie had was je zo trots als een pauw. Voor ouders is het ook een leuke plek om te komen. Vooral als je het fijn vindt om wat tijd in de natuur te besteden is Drenthe de juiste plek. Verder is het erg bijzonder om naar de hunebedden te gaan. De hunebedden maken op kinderen best veel indruk en het geeft ze meteen de kans om iets te leren over de geschiedenis.

Wanneer jullie zin hebben om wat meer familieactiviteiten te doen, is het een leuk idee om een kano te huren of te suppen (steppen op het water). In Drenthe kun je ook heerlijk wandelen of mountainbiken. Wanneer de kids nog niet zo oud zijn, is het aan te raden de ‘korte beentjes route’ te nemen. Verder is het ook heel leuk om een park te bezoeken met wilde dieren. Of bezoek de schaapskooi!

Ga naar Drenthe en geniet van de natuur!