Geen huisdieren? Wel dierenparken!

Veel kinderen zijn gek op dieren. Ook huisdieren vinden ze te gek. Als ouder is aan jou de beslissing om wel of geen huisdieren te nemen. Voordat het gezin een huisdier neemt, wordt er vaak lang over nagedacht. Ieder gezin denkt er anders over. Wanneer een gezin geen huisdieren heeft, is het leuk om toch vaak in contact te komen met dieren.

Sea Life
In Sea Life zien we een hele andere kant van de dieren. Je ziet hoe de vissen leven in een enorm aquarium waar je gewoon doorheen kunt lopen. De kinderen komen in aanraking met dieren die ze niet zo snel in het dagelijks leven zullen zien, zoals krokodillen, haaien, een octopus, otters zeepaardjes, etc. De kids komen in contact met de wereld onder water.

De Kinderboerderij
De kinderboerderijen zijn ook plekken waar kinderen die van dieren houden graag willen komen. Ook hier komen ze in contact met dieren die we normaal gesproken alleen van veraf zien en vaak ook nog vanuit de auto, op de snelweg. De kinderboerderij is een plek waar de kids meestal met school naartoe zullen gaan. Hier zijn vaak leuke activiteiten en ze krijgen hier leerzame lessen over hoe de dieren moeten worden behandeld.

De Apenheul
De Apenheul is ook één van de parken waar jij en jouw kinderen een unieke ervaring zullen beleven. Het leuke aan de Apenheul is, dat de dieren heel vrij leven en dat sommige apen ook tussen de bezoekers rondlopen, dit vinden de kinderen buitengewoon fantastisch.

Avifauna
Een andere leuke ervaring beleef je in het vogelpark avifauna. Hier komen de kinderen in contact met verschillende soorten vogels. Er worden hier een aantal indrukwekkende vogeldemonstraties gegeven. Er zijn ook wat kleine tropische vogelsoorten die geen problemen hebben om in contact te komen met de bezoekers. Erg spannend allemaal!

Er zijn dus allerlei leuke activiteiten met dieren die te doen zijn. De parken die ik op een rijtje heb gezet zijn maar een klein deel van alle leuke dierenparken die we in Nederland hebben. Of je nou wel of geen huisdieren hebt, dierenparken zijn voor iedereen!