Geduld is een schone zaak

Een kind opvoeden is soms echt niet makkelijk. Je moet altijd consequent zijn en veel geduld hebben. Geduld is een schone zaak en ook niet voor iedereen weggelegd. Hoe moet je geduldig met kinderen omgaan?

Voordat je aan kinderen begint, heb je als toekomstig ouder meestal geen realistisch beeld van hoe het nou zou zijn met je kids. Dat is helemaal niet gek, want hoe kun je dat nou weten?
Veel mensen denken vooral aan het leuke gedeelte: lekker spelen, leuke projectjes, veel ontdekken. Soms valt het toch even zwaar tegen.

Woede-uitbarstingen, niet naar bed willen, niet eten en huilen wanneer ze hun zin niet krijgen. Soms is het moeilijk om kinderen op te voeden, omdat alles maar zo slecht blijft gaan. Juist op dit moment wordt je geduld getest, jij kunt voor deze test slagen.

Begin bij jezelf. Ook al deel je het ouderschap, sommige stappen moet je zelf nemen. Let goed op je eigen gedrag. Voor kinderen is het prettig als hun ouders niet overal zorgen om maken. Zorg dat je stress-bestendig bent. Neem een massage, ga naar pilates of ga lekker shoppen, maar zorg dat je niet gestressed bent. Sporten is ook een goed middel tegen de stress. Tijdens het sporten maak je endorfine aan en daar wordt je gelukkig van. Je gaat hierdoor beter in je vel zitten.

Probeer zelf zo rustig mogelijk te zijn. Hierdoor is het veel makkelijker om je geduld te behouden bij de streken die je kinderen uithalen. Als je consequent blijft zal jij de kids veel makkelijker onder controle kunnen houden. Wees geduldig en consequent, maar blijf vooral relaxed.