Eén tablet voor het hele gezin

De tablets lijken de wereld wel over te hebben genomen. In Nederland hebben al heel veel gezinnen de Ipad, Samsung Galaxy Tab of een andere tablet. Het leuke eraan is, dat het de besturing van de tablets simpel is, waardoor zowel iedereen binnen het gezin er prima mee overweg kan. Apps als ‘Where’s my water’ en ‘Angrybirds’ zijn heel populair onder kinderen, maar ook onder volwassenen. Het zijn spelletjes die jong en oud kunnen spelen en misschien is dat wel de sleutel tot succes.

Toch zijn er ook nog populaire apps zijn gemaakt speciaal voor het wat oudere publiek. En met ouder publiek bedoel ik mensen van 16 tot 65 jaar. De app Wordfeud werd opeens razend populair. Waar de hype opeens vandaan kwam is mij een raadsel. Toen iedereen Wordfeud zat was kwam Draw Something heel strategisch in de top van de beste apps. Niet alleen de kinderen zijn in de ban van de app-wereld.

Veel apps die de kinderen en volwassenen gebruiken is eigenlijk een vorm van amuseren en tijdverdrijven. Maar om dit vooroordeel weg te wuiven zijn er een hoop nieuwe educatieve apps bijgekomen. Zo heb je een app waar allerlei kinderboeken in te vinden zijn. Er is ook een app die jouw kind kan helpen met hoofdrekenen. Dus die tablets blijken toch wel ideaal te zijn. Je hebt de amuserende en de educatieve kant, dus je kunt van twee walletjes eten.