Een slaapfeestje geven

een slaapfeestje geven

Kinderen zijn (net als veel volwassenen) dol op feestjes. Er zijn allerlei manieren waarop een verjaardag gevierd kan worden. Slaapfeestjes worden vaak heel leuk gevonden door de kinderen.

Sommige kinderen zijn tijdens een slaapfeestje voor het eerst echt een nacht zonder papa en mama. Dit idee kan even wennen zijn, maar het enthousiasme neemt meestal de overhand. Wanneer er bij jou thuis een slaapfeestje wordt gegeven, ben je verantwoordelijk voor alle kinderen. Het is een uitdaging, maar zorg ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en dat iedereen plezier heeft.

Hoeveel jij moet letten op de kinderen ligt natuurlijk ook aan hun leeftijd. Tieners hebben niet veel toezicht nodig, terwijl op kinderen onder de twaalf goed gelet moet worden. Vaak is het ook beter als er niet meer dan 6 kinderen blijven slapen.

Natuurlijk is het leuk om wat spelletjes en activiteiten in te plannen. De stoelendans en vertoppertje zijn vaak erg populair. Maar iets knutselen valt vaak in de smaak. Je kunt er allerlei thema’s van maken. Een toneelstukje laten zien voor de jury bijvoorbeeld. Dan hebben ze ‘s avonds ook wat minder energie!

Ook met het avondeten kun je van alles doen. Houd er rekening mee dat niet iedereen hetzelfde lekker vind. Ook wat snackjes doen het altijd goed.

Verder moet je zelf kunnen aanvoelen wat de kinderen nodig hebben en de regels ook duidelijk maken. Het zou nu een succesvol slaapfeestje moeten zijn. Slaap lekker!

Reactie plaatsen

Alle rechten voorbehouden © 2012 Kidzoo - internetbureau Den Haag