Een slaapfeestje geven

Kinderen zijn (net als veel volwassenen) dol op feestjes. Er zijn allerlei manieren waarop een verjaardag gevierd kan worden. Slaapfeestjes worden vaak heel leuk gevonden door de kinderen.

Sommige kinderen zijn tijdens een slaapfeestje voor het eerst echt een nacht zonder papa en mama. Dit idee kan even wennen zijn, maar het enthousiasme neemt meestal de overhand. Wanneer er bij jou thuis een slaapfeestje wordt gegeven, ben je verantwoordelijk voor alle kinderen. Het is een uitdaging, maar zorg ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en dat iedereen plezier heeft.

Hoeveel jij moet letten op de kinderen ligt natuurlijk ook aan hun leeftijd. Tieners hebben niet veel toezicht nodig, terwijl op kinderen onder de twaalf goed gelet moet worden. Vaak is het ook beter als er niet meer dan 6 kinderen blijven slapen.

Natuurlijk is het leuk om wat spelletjes en activiteiten in te plannen. De stoelendans en vertoppertje zijn vaak erg populair. Maar iets knutselen valt vaak in de smaak. Je kunt er allerlei thema’s van maken. Een toneelstukje laten zien voor de jury bijvoorbeeld. Dan hebben ze ’s avonds ook wat minder energie!

Ook met het avondeten kun je van alles doen. Houd er rekening mee dat niet iedereen hetzelfde lekker vind. Ook wat snackjes doen het altijd goed.

Verder moet je zelf kunnen aanvoelen wat de kinderen nodig hebben en de regels ook duidelijk maken. Het zou nu een succesvol slaapfeestje moeten zijn. Slaap lekker!

One comment on “Een slaapfeestje geven

  • Erick , Direct link to comment

    Je moet tegenwoordig toch wel een betjee computerspecialist zijn om je microsoft OS veilig te houden. Virus scanner installeren, firewall beheren, rechten snappen, gebruikers accounts beheren, patches draaien en dan blijkt dat nog steeds niet voldoende te zijn.Blij dat ik linux gebruik en er geen omkijken naar heb.Iedere keer als ik m’n windows virtuele machine opstart (eens in de week ongeveer) ben ik langer bezig met alle patches te draaien dan waar ik hem eigelijk voor opstarte. Ja maar windows is veel makkelijker hoor ik mensen in koor roepen.Ja makkelijker omdat je niks anders weet.

Comments are closed.