Een oppas voor de kinderen

Tegenwoordig hebben beide ouders een fulltime baan. Vooral als de kinderen op een leeftijd zijn dat ze naar school kunnen gaan, zijn beide weer een hele week aan het werk. Ook kan het dat de ouders om de beurt een halve dag werken om de kinderen op te kunnen vangen. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Dat is de reden dat veel ouders hun kinderen op de naschoolse opvang zetten. De kinderen vinden dit hartstikke leuk en zijn daar lekker bezig met spelen met hun klasgenootjes.

Een andere oplossing is het nemen van een oppas. Maar hoe weet je of je de juiste oppas hebt? Er zijn veel jongeren van 15 tot 25 die graag oppassen. Toch zou je even uit moeten proberen of de oppas bij jouw gezin past. Het is niet fijn als je iemand op jouw kinderen laat passen die je eigenlijk nog niet helemaal vertrouwd. Het is handig als je de oppasser al kent. Als diegene een paar keer bij jou heeft opgepast kom je er vanzelf achter of deze persoon geschikt is. Je merkt het onder andere aan de reactie van de kinderen. Het is ook de bedoeling dat jij en de oppas het met elkaar eens zijn over bepaalde regels en dat de oppas flexibel genoeg is.

Een oppas kan ook nadelen hebben. De kinderen kunnen de slechte gewoontes overnemen. Ook zijn het vaak geen profesionals. De voordelen van een een oppas is dat de kinderen gewoon in hun eigen omgeving blijven en ik hun eigen straat buiten kunnen spelen met de buurtkinderen.
Ook zou je de oppas extra taken kunnen geven, zoals koken of stofzuigen, als de oppas dit ook wil. Dat is wel fijn na een dag werken. Kies de oppas die bij jouw gezin past.