Een bril of lenzen?

Weinig mensen hebben een perfect gezichtsvermogen. Steeds vaker nemen mensen een bril of lenzen. Ook kinderen hebben al snel een bril. Dit is vooral op een jonge leeftijd heel fijn. Als je er vroeg bij bent, zal je er veel aan hebben.Vaak begint het met hoofdpijn of leesproblemen. De oorzaak hiervan is meestal een verminderde samenwerking tussen de ogen. De samenwerking gaat heel stroef. Lezen wordt al snel vermoeiend.

Voor de opticien is het moeilijk om vast te stellen of een kind een bril nodig heeft.
Daarom kun je, om mee te beginnen, beter met je kind naar de oogarts gaan.

Kinderen hebben een hele andere bril nodig dan volwassenen. Dat komt omdat een gezicht van een kind een andere verhouding heeft dan het gezicht van een volwassene.
Ook spelen kinderen meer en gaan dan vaak wat ruwer om met de bril. De bril moet daarom stevig zijn en goed op zijn plek blijven zitten.

Ook kunnen kinderen al op een jonge leeftijd kiezen voor lenzen, in plaats van een bril. Op voorwaarde dat het kind het zelf echt graag wilt en er heel nauwkeurig mee om zal gaan. Lenzen nemen valt namelijk niet te onderschatten. De lenzen in -en uitdoen is in het begin een heel karwei. Verder moeten de kids de lenzen zo schoon mogelijk houden. Wat nog makkelijker is, is om daglenzen te nemen. Elke dag heb je weer een schone, nieuwe lens. Nachtlenzen nemen zou ook een goed idee kunnen zijn. Overdag heb je er geen kind aan.

Lenzen zijn enorm handig tijdens het spelen en sporten en belemmeren niet. Denk er samen goed over na of je een bril of lenzen neemt. Misschien wel allebei?