Cultureel Amsterdam

Als je dit jaar niet op vakantie gaat, zijn er nog een heleboel andere leuke dingen te doen in Nederland. Alleen al in Amsterdam kun jij de kinderen het één en ander van de Nederlandse cultuur bijbrengen.

Kinderen op de basisschool krijgen op een bepaald moment veel te weten over de Tweede Wereldoorlog. Het is voor jou en jouw kinderen dus best wel interessant om het achterhuis te bezoeken. Je zou ook voor een hele andere catagorie kunnen kiezen, zoals Madame Tussauds. Neem je fotocamera lekker met je mee en je zal een gezellig middagje beleven.

Het Rijksmuseum is voor de kinderen ook erg leerzaam. Kinderen zijn vaak snel onder de indruk van de manier waarop de schilderijen worden getoond en natuurlijk ook van de schilderijen die ze zullen zien. Het Rijksmuseum hoort bij de algemene kennis.

Na een drukke middag in Amsterdam, kun je even genieten van het Vondelpark. Vooral als het zonnetje schijnt is het fijn om daar even lekker bij te komen. Ook leuk is dat er in het Vondelpark vaak bandjes of artiesten optreden. Ook de bekende Amsterdamse rappers vinden het leuk om in hét park van Amsterdam op te treden. Het opsnuiven van de cultuur in onze hoofdstad hoort er bij.