Circuskids

Elk kind heeft wel een hobby. Al is het een sport, een muziekles of lekker thuis knutselen, er is altijd wel iets waar kinderen hun ei in kwijt kunnen. Je hebt er een paar hobby’s tussen zitten die erg opvallen. Zo blijkt dat er steeds meer kinderen bij het circus gaan.

Wanneer je hoort dat iemand bij een circus zit, klinkt het net alsof diegene altijd moet optreden en door heel de wereld reist. Dit kan natuurlijk niet in het geval van kinderen. Je moet het zien als een hobby of een sport, zoals voetballen. Wel kunnen de kinderen er later voor kiezen om een opleiding ‘circusartiest’ te volgen. Hiervoor moet je wel heel erg veel doorzettingsvermogen hebben en je moet het natuurlijk leuk genoeg vinden om hier je beroep van te maken.
De meeste kinderen vinden het leuker om bij het te blijven het doen als een opvallende hobby.

In Nederland zijn er zo’n 55 jeugdcircussen. Circussen staan natuurlijk bekend om de creativiteit in elke show, dus elke jeugdcircus is net weer iets anders. De kinderen leren in het circus allerlei verschillende technieken leren, zoals koorddansen, trampolinespringen, jongleren, eenwielfietsen, acrobatiek en clownerie. Ze leren ook hoe ze een circusact moeten bedenken en hoe ze deze act zo mooi en zo leuk mogelijk kunnen uitvoeren. Al deze activiteiten doe je samen, als een groep. Omdat de kids zoveel samen zijn en veel op elkaar moeten vertrouwen is de groep heel hecht en voelt het net als een grote familie. Je komt terecht in een circuswereld vol met spannende avonturen.