Buikvet verbranden na de zwangerschap

De zwangerschap heeft niet alleen maar positieve gevolgen. Maanden na de geboorte kan het zwangerschapsvet er nog steeds zitten. Wat moet je daar aan doen? Veel vrouwen lopen tegen dit probleem op na de zwangerschap. Hoe kun je buikvet verbranden na de zwangerschap? Het goede nieuws is dat het niet veel anders is dan het verbranden van normaal buikvet. Het slechte nieuws is dat het niet makkelijk is om buikvet te verbranden. Er zijn twee componenten die het belangrijkst zijn om buikvet te verbranden. Dat zijn sporten en een aangepast eetpatroon.

 

Beginnen met sporten

Veel vrouwen proberen buikvet kwijt te raken zonder sporten. Alhoewel het veel vrouwen gelukt is om gewicht te verliezen zonder sporten is het veel moeilijker. Sporten heeft hiernaast niet alleen voordelen voor afvallen maar er zijn nog veel meer voordelen. Tijdens het afvallen zorgt sporten ervoor dat de kilo’s sneller verdwijnen. Een groot voordeel tijdens het afvallen. behaal je door meerdere keren per week te sporten. Voor afvallen wordt minimaal drie keer per week sporten aangeraden. Als je op een makkelijke manier wilt beginnen met sporten begin dan met wandelen. Start met 20 tot 30 minuten per dag. Dit kan bijna iedereen zonder training volhouden. Zodra je het makkelijker kunt doen dan kun je het tempo verhogen door sneller te gaan wandelen. Je kunt ook de tijd uitbreiden of een langere afstand wandelen. Het is goed om je te beseffen dat alle lichaamsbeweging goed is voor het hart. De mensen die veel sporten hebben het laagste risico op hartproblemen. Deze mensen leven over het algemeen ook langer dan mensen die niet sporten. Iedere keer dat je sport verbruik je meer calorieën waardoor het calorietekort nog groter wordt. Er zijn veel sporten die je kunt doen, zelfs als beginner heb je veel keuzes. Roeien voor een uur is een voorbeeld van lichaamsbeweging maar ook joggen en fietsen wordt veel gedaan. Zelfs in rust verbrand je veel meer calorieën als je sport waardoor het calorieverbruik hoger wordt. Als je dan al minder eet dan je verbruikt dan verlies je sneller buikvet dan wanneer je niet sport.

 

Verander je eetpatroon

Buikvet verbranden begint met het aanpassen van je eetpatroon. Terwijl veel vrouwen denken dat ze gezond eten is dit vaak niet het geval. Onbewust wordt er veel meer gegeten dan men denkt. Dat geldt niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen. Het probleem is dat er veel te veel calorieën gegeten worden. Het is dan niet mogelijk om buikvet kwijt te raken na de zwangerschap. Begin met kleine aanpassingen aan het eetpatroon. Kies bijvoorbeeld vaker voor een salade in plaats van een grote maaltijd. Neem mager vlees in plaats van vlees met veel vetten. Vermijd junk food, snacks en gefrituurde producten. Het is niet erg om vetten te eten zolang het maar de gezonde vetten zijn. Dit zijn de onverzadigde vetten. Probeer producten met veel verzadigde vetten te vermijden maar laat ook de producten met suiker links liggen. Frisdrank, snoep en suiker in drinken zoals koffie en thee is verleden tijd. Door deze kleine aanpassingen te maken maak je een groot verschil en begin je goed aan het krijgen van een platte buik. Succes!