Beste manier om je kind te dragen?

Een kinderwagen of een buggy is het meest gebruikte vervoersmiddel voor baby’s. Soms is het terrein niet geschikt voor het gebruik van een kinderwagen of buggy. Er zijn ook baby’s die last hebben van reflux, voor deze baby’s is het prettiger om rechtop vervoerd te worden. Ook als je kindje graag dichtbij je wil zijn kan een drager uitkomst bieden. Je kindje is lekker dichtbij je en jij hebt je handen vrij om iets te kunnen doen. Dan kun je kiezen voor een buikdrager, draagzak of slen. Er zijn echt heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Wat is nou eigenlijk de beste manier om je kind mee te nemen?

Hoe lang en op welke manier wens je jouw kindje te gaan dragen? Als je de draagzak of slen alleen voor af en toe wil gebruiken stel je er volledig andere eisen aan dan wanneer je wekelijks wil gaan wandelen door de duinen bijvoorbeeld. Maar ook je eigen lichaamsbouw, dus ook kleiding maat speelt mee in je keuze, omdat niet iedere draagdoek voor alle maten geschikt is. Bij sommige babydraagzakken kun je je kindje alleen op je buik dragen. Als je de draagdoek of draagzak langer wilt gebruiken kun je het beste kiezen voor een versie die je ook op je rug kunt gebruiken. Sommige babydraagzakken zijn juist geschikt voor pasgeborenen en niet voor peuters. Vraag ook zeker om je heen aan vrienden en bekenden of zij er ervaring mee hebben en misschien mag je de baby slen of draagzak een keer uitproberen. Dan kun je zelf ervaren wat prettig voor jou en je kindje is. Bij sommige zaken kun je zelfs kiezen voor een draagdoek een consult. Je kunt dan verschillende doeken uitproberen en je krijgt deskundig advies.

De Hoppediz, Babylonia en de Girasol zijn bekende namen van de draagdoek. Er bestaat ook verschil in de stoffen. Je hebt rekbare en niet rekbare stoffen. De draagzakken zijn vooral bekend door de BABYBJÖRN, de Premaxx BabyBag en de Mei Tai. Let er wel altijd op dat je kindje goed vrij kan ademen, niet te warm wordt en volg altijd de veiligheidsvoorschriften op.