Backpacken! Met de kinderen?

Backpacken met de kinderen? Het kan! Eén van mijn vriendinnen gaat deze zomer 6 weken met de kids door Inondesië backpacken. Weer eens iets anders dan een vakantie in een hotel met een zwembad. Hoe kun je zoiets nou het beste aanpakken?

Backpacken is inderdaad niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie gaat met de kinderen, maar het klinkt wel heel leuk. Dit is wel een hele bijzondere vakantie die niet zomaar vergeten zal worden. Je moet er als gezin wel klaar voor zijn en natuurlijk moet iedereen rekening houden met elkaar.

Voordat je gaat backpacken moet heel het gezin goed voorbereid zijn. Je kunt dit doen door in ieder geval de bergschoenen alvast in te lopen. Wandel in het weekend ook met z’n alle lekker door de duinen of door het bos. Dit geeft heel het gezin al een beetje de ‘feeling’ van hoe het zou zijn. Ook moeten er gepaste kleding worden geshopt. Let erop dat jullie vooral kleding meenemen dat niet zo snel kreukt, want er is weinig kans dat je je kleding elke dag kunt strijken. Ook regenbestendige materialen zijn in tropische landen zeer praktisch, neem dus een goede regenjas mee. Verder zijn er ook handdoeken die sneller drogen dan normale handdoeken, dat is ook heel handig. Zoek gewoon een goede winkel op en je zal uit een heel assortiment aan handige kleding en accesoires kunnen kiezen. En vergeet de camera niet!

De reis zelf is natuurlijk waar het allemaal om draait. Ook dit is weer een stukje voorbereiding. Het is natuurlijk wel prettig als je van te voren al weet waar jullie ongeveer naartoe willen gaan.
En dat is het eigenlijk wel, gewoon doen! Hartstikke leuk en jullie zijn allemaal weer een ervaring rijker!